Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// Scendix goed op dreef in Palm Beach
06 Maart 2012

Scendix goed op dreef in Palm Beach

Na een zeer lange quarantaine periode vergaat het scendix (Stakkato) zeer goed in West Palm Beach.

De voorbije weken startte Eric Lamaze dan ook Scendix (Stakkato) in enkele proeven. Even een overzicht:

In week 6 van het Winter Equiestrian Festival in West palm Beach Wellington liep Scendix 2 nationale proeven. Hij ging van start in een 1m30 en 1m40 proef. Het bleef bij enkele tijdsfouten.

In week 7 startte scendix op woensdag in een 1m40 proef, eveneens kreeg hij hier enkele tijdsfouten. Op donderdag(1m40) wist hij de proef te winnen. Eind van week 7 nam hij deel aan de proef Suncast 1m50 Championship Jumper Classic. Hier verging het hem iets minder, met twee fouten moest hij de ring verlaten.

Vervolgens kwam hij in week 8 (week van 29/02 tem 04/03) op woensdag aan de start in de warming-up proef. Een kleine 1m50 proef waar alle 'grote jongens' hun GP-paard in startten. Eric verkoos om een rustige rit af te werken met oog op de volgende dag.
Hij kreeg 4 tijdsfouten. Donderdag namen Eric en Scendix deel aan de WEF challenge round VIII, deze proef was niet voor doetjes. Zo een proef kun je vergelijken met een CSI*** GP. Goed aan de maat gebouwd parcours, technisch en moeilijke hinderniskleuren. 85 deelnemers kwamen aan de start, slechts 11 paarden verlieten het parcours zonder springfouten.  Scendix kwam jammer genoeg 0,11 seconden te laat aan de meet, waardoor hij 1 strafpunt tijd opliep. Maar toch nog goed voor een 11de plaats. We kunnen evalueren dat Eric en Scendix stilletjes aan een match gevonden hebben, niet alle knopjes zitten al op de machine maar dit vraagt nog wat tijd, nadien zullen de resultaten wel volgen...

Voor de liefhebbers een stukje uit een interview met Lamaze over Scendix net na de proef, WEF challenge die hij trouwens won met Corriana. (Bron: Horse Junkies):
About Hunter’s Scendix:

“He’s extremely good and he’s extremely careful,” said Lamaze of the nine-year-old Hannoverian stallion his Torrey Pines Stable owns in partnership with LVS Hunters of Belgium.  “He reminds me very much of a Hickstead.  He’s very much the same type of horse.  I have to get used to him and I need to get to know him, but you can’t help but feel excited watching that horse jump.”

We kijken alvast uit naar een fantastisch seizoen.

Tot binnenkort

Hunters Studfarm Team

Deel dit artikel :
© 2024 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten