Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// Online Auction Powered by Zangersheide
07 Augustus 2020 · Auteur : simon · Bron : Zangersheide

Online Auction Powered by Zangersheide

Hunters Studfarm veilt zijn paarden!

“Begin dit jaar hebben we besloten om ons naast de paarden, ook op de wijnbouw te gaan richten,” legt Simon Riquiere van Hunters Studfarm uit. “Dat betekent uiteraard ook dat er hierdoor heel wat minder tijd voor de paarden overblijft waardoor we het overgrote deel gaan verkopen... Sommige paarden liggen ons te nauw aan het hart om te verkopen, zoals bijvoorbeeld de moeder van Hunter’s Scendro en Scenletha, maar anderzijds hebben we dan wel weer de volle zus van Scenletha en één van haar dochters te koop.” 

Twee stammerries
“Grof gesteld komen de meeste paarden uit de collectie uit een van onze twee stammerries, namelijk Coletha en Endless. Coletha is een dochter van Contendro I x Singular Joter en zij bracht reeds Hunters’ Scendro en Scenletha voort. Scenletha springt op het hoogste niveau onder het zadel van Jack Whitaker en ook van Hunters’ Scendro hadden we hoge verwachtingen. Hij sprong met Constant Van Paesschen op CSI1m40 niveau en blesseerde zich helaas te vroeg, maar had wel uitzonderlijk veel kwaliteit. Daarnaast is ze ook de moeder van Scendro II (CSI 1m40 met Vincenzo Cinelli), Scendrinne (CSI 1m30 met Ivo Biessen) en Domingo vd Hunters Z, die vorig jaar op de Zangersheide Quality Auction voor 22.000 euro werd verkocht. In de huidige collectie komen zowel Carletha van de Hunters Z, Stella vd Hunters, Sheriff v/d Hunters Z, Taline v/d Hunters, Scendrinne en Clash van de Hunters Z uit deze directe moederlijn.

Ook Endless heeft al veel betekent voor onze fokkerij. Zij is een dochter van Canadian River x Caretano Z en de volle zus van Hunters Canatano Z, die zelf op 1m50 niveau sprong met Brecht Bille. Ook haar nafok doet het goed! Zo springt haar dochter Jersey vd Hunters op 1m50 niveau met Nicole Bellissimo. Daarnaast lopen ook haar zonen Medan v/d Hunters en Omar v/d Hunters in de sport. De eerste sprong vorig jaar als 7-jarige paarden op 1m40 niveau onder Christof Deraedt terwijl Omar internationaal bij de 6-jarigen te zien is onder het zadel van Vivien Blandfort. Wie deze moederlijn prefereert kan ook gerust zijn hart op halen want met Harun vd Hunters Z, Dijon vd Hunters Z, Randix van de Hunters, Attack van de Hunters Z en het embryo van Cornet Obolensky is er voor iedereen wat wils”.

Sunny Jo PJ
Toch komen niet alle veulens uit deze twee moederlijnen.. “Dat klopt,” beaamt Simon. “We hebben er voor gekozen om al onze veulens te veilen. Negen, om precies te zijn. Daarvan zijn er al enkele gerelateerd aan de twee stammerries, terwijl andere dan weer komen uit de moederlijn van Sunny Jo PJ, de volle zus van de moeder van Embassy II, die zelf ook te koop is op de veiling trouwens. Uit deze moederlijn verkopen we de veulens Coco vd Hunters Z, Dilano vd Hunters Z en Azra vd Hunters Z. Daarnaast komen ook Savanna van de Hunters en Scepter van de Hunters uit deze uiterst interessante moederlijn. Naast Embassy II (CSI 1m65 met Hans-Dieter Dreher) is dit namelijk ook de moederlijn van Surry (CSI 1m60 met Michael Endicott), Casino Royal PJ (CSI 1m40), Consul (CSI 1m40), Lyndon (CSI 1m40), Sunny van de Hunters (CSI 1m45) en ga zo maar verder!

Hopes Are High 111
Ook Hopes Are High 111 heeft haar invloed op de veiling! Deze dochter van Hunters’ Scendro komt uit een zus van Der Senaat 111. Zelf heeft de 5-jarige merrie nog niet heel veel ervaring, maar is ze zeker interessant voor iemand die een goed sportpaard en fokmerrie zoekt. Ze won immers al het Belgisch kampioenschap voor 4-jarige paarden! En als u benieuwd bent naar haar invloed in de fokkerij, dan kunt u al eens kijken naar Eliott vd Hunters Z en Barbara vd Hunters Z!

Andere moederlijnen
Verder zijn er nog andere interessante moederlijnen beschikbaar dankzij de fokkerij van Optimus en het Hageland. “Bij Optimus kochten we 4 veulens, namelijk Sierre Optima, Source Optima, Soleil Optimus en Scendra Optima terwijl wij bij het Hageland Saint-Tropez van ‘t Hageland hebben gekocht. Zij zijn inmiddels uitgegroeid tot zeer interessante tweejarigen,” vertelt Simon. “Extra leuk is dat we hierdoor ook de moederlijnen van Alaska VG Z, Papillon Z, Itot du Chateau en Rosana du Park kunnen aanbieden. Uit de moederlijn van Papillon Z hebben we met Denzell van de Hunters Z trouwens ook nog een tweejarige hengst te koop!” vult Simon aan. Dan rest er ons enkel nog iets te vertellen over Syrah vd Hunters Z en Tenessee van de Hunters, die beide afstammen van Oxanne van ‘t Eikhof. Zij loopt momenteel bij de 6-jarigen onder Ivo Biessen en komt uit de stam van Thorax van ‘t Eikhof die op CSI 1m50 niveau sprong met Chris Ruysen en zelfs meedeed aan de Pan Arab Games met Prince Faisal Al Shalan! Oh, en vergeet zeker geen kijkje te nemen bij Pearl van de Hunters Z, een dochter van Perigieux uit de moederlijn van Cornet’s Adel, die op 1m50 niveau sprong met Hans-Dieter Dreher.

“Je ziet, we hebben echt wel ons best gedaan om voor ieder wat wils aan te bieden,” legt Simon uit. “Van embryo tot sportpaard en fokmerrie, we hebben voor iedere liefhebber wat wils... “ Heeft u uw keuze al gemaakt? Bieden kan van 8 augustus tot 11 augustus op www.zangersheide.auction
 

Deel dit artikel :
© 2023 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten