Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// Hengstenproeven Mechelen groot succes!!
07 Januari 2012

Hengstenproeven Mechelen groot succes!!

Bij de vierjarigen was alle aandacht gericht op de nakomeling van Hunters Scendix, die de laatste weken niet weg te denken was uit de paardenmedia. Hunters Scendro is een goedgekeurde zoon van Hunters Scendix (Stakkato) uit een Staatspremie Contendro I x Singular Joter moeder. De zwart-bruine nakomeling, Hunters Scendro (scendix) was niet onder de indruk van de felle B-piste op de kerstjumping te Mechelen. Hij sprong met gemak zijn parcours foutloos en plaatste zich voor de barrage. Brecht reed een korte feilloze barrage. Een flitsend voorbeen, vermogen en top galoppade, dit zijn maar enkele voorbeelden van de kwaliteiten die Scendro heeft en heeft geërfd van zijn vader, Hunters Scendix. Hij eindigde op een 3de plaats.

Bij de vijfjarigen kwam Hunters Argentus (Argentinus) aan de bak. Deze hengst was op het BK voor jonge paarden te Gesves nog vierde. Hunters Argentus leek wat onder de indruk maar door zijn koelbloedigheid werkte hij een foutloos parcours af. In de barrage was er een communicatiefout tussen ruiter en paard en werd 1 fout genoteerd op het scorebord.

In de A-piste werd voor het eerst dit jaar de Hengstenproef voor 6-jarigen verreden. Brecht kwam met Hunters Canatano Z(Canadian River x Caretano Z) in de ring. Het was een delicate proef, hoogte 1m30-1m35. Brecht zat meteen in het goede ritme en kwam zonder fouten het parcours door. Barrage verzekerd!!! Deze barrage werkte hij eveneens zonder fouten af en plaatste zich op een schitterende 3de plaats. Brecht kreeg nog een beker overhandigd daar hij de eerste Zangersheide hengst klasseerde in de proef.

De volgende afspraak met de hengsten is de 2de fase van de BWP-keuring die doorgaat tijdens het weekend van 20-21 januari.

Daarna nemen de hengsten deel aan de hengstencompetitie.

Tot dan

Hunters Studfarm-team

Deel dit artikel :
© 2024 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten