Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// Topavond tijdens Hengstencompetitie Gent
25 Februari 2011

Topavond tijdens Hengstencompetitie Gent

Op Donderdagavond was er de voorlaatste manche van de hengstencompetitie. Twee hengsten, Argentus (Argentinus x Acord II) en Canatano Z (Canadian River x Caretano Z) stonden aan de leiding in het klassement.

Het ging van start met de 4-jarigen, daarin startte Brecht de goedgekeurde Sendix zoon Hunters Scendro (Scendix x Contendro I). Ze bleven foutloos. Een schitterende rit. De hengst toonde veel respect voor het hout en hij heeft een abnormaal vermogen... Dit beloofd voor de toekomst...

Hunters Argentus( Argentinus x Acord II) moest zijn leidersplaats bij de 5-jarige hengsten verdedigen en foutloos blijven. Dit deed hij ook, héél simpel. Rustig en gecontroleerd werkten ze het parcour af.

Bij de 6-jarigen hadden we weer een 1ste plaats te verdedigen. Brecht wist wat hem te doen stond, de barrage halen en daarin ook foutloos blijven met een snelle tijd. Opdracht volbracht!! Brecht en Canatano Z (Canadian River x Caretano) eindigden op een 3de plaats. De bloed gemaakte, vermogende hengst sprong met veel zwier en vermogen over de sprongen. De hengst heeft héél veel potentieel om het grote werk te lopen... Dit jaar zal hij meerdere malen deelnemen aan internationale wedstrijden waar hij bij de jonge paarden een ideale voorbereiding kan genieten voor later.

E-pleasure(For pleasure x Carthago) liet het de laatste weken wat afweten. In Gent zat hij weer in het ideale ritme. Hij sprong een super basisparcours en werkte de barrage eveneens foutloos af. Goed voor een 3de plaats. Deze hengst zal de finale in de Warre nog lopen maar zal dan voorbereid worden op het BK voor 7-jarige paarden dat doorgaat te Lummen.

Deze week krijgen de hengsten een week rust. Daarna focussen we ons op de finale ronde dat doorgaat tijdens de derde fase van de BWP keuring in de Warre.

Tot binnenkort

Hunters Studfarm-team



Deel dit artikel :
© 2024 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten