Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// Nu ook Hunters Scendix aanvaard voor de BWP dekdienst
17 Maart 2010

Nu ook Hunters Scendix aanvaard voor de BWP dekdienst

Na Hunters Argentus (Argentinus x Acord II) nu ook Hunters Scendix (Stakkato x Dinar) tweede BWP gekeurde hengst op stal.
'Een meerwaarde voor de Belgische fokkers' en opnieuw een stap verder in de groeifase voor Hunters Studfarm.
Voor Hunters Studfarm met parade paardje Hunters Scendix was het weer eens feest. Met Scendix die nu ook een BWP dekbrevet heeft kan het Hunters Studfarm team weer terugblikken op een geslaagd weekend. Hij kwam goed voor de dag maar men kon toch opmerken dat Scendix wat nood heeft aan rust. Sinds februari heeft hij elke week op het hoogste niveau in zijn leeftijdscategorie gepresteerd. Met succes een overwinning op de WEN, Tweede Hengstencompetitie Hulsterlo, Winnaar Hengstencompetitie Expo Gent, Vierde plaats Hengstencompetitie Gesves... Wie doet hem dit na?...
Zaterdagavond werd het bekend gemaakt. Na de bekendmaking vlug naar huis, een tripje van 3 uren en een half, want zondag namiddag 'Hengstenshow'!!!! Het was een geslaagde hengstenshow, goed in elkaar geknuttseld met als climax Hunters Scendix...
Wie véél indruk maakte op de hengstenshow was de drie-jarige nakomeling van Scendix, Scendro een evenbeeld van zijn vader. Gefokt uit een Contendro I x Singular Joter moeder. Deze hengst won eerder het vrijspringen BWP Vleteren bij de drie-jarigen. Deze hengst zal hoogst waarschijnlijk voorgesteld worden op één van de Belgische keuringen.

Nu wordt er een rust periode ingelast voor de oudere hengsten, volgende week zullen al enkele paarden deelnemen aan de eerste cyclus wedstrijd te Wisbecq.

Tot binnenkort

Hunters Studfarm
 

Deel dit artikel :
© 2024 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten