Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// Deister en Hunters Scendix ook in Gesves geklasseerd
09 Maart 2010

Deister en Hunters Scendix ook in Gesves geklasseerd

Tijdens de Internationale Selectionshow te Gesves hadden we een vijftal hengsten mee voor de hengstenproeven. Daarnaast stelden we ook nog een hengst voor op de Keuring. Alles was weer een succes.
De vier jarige Hunters Argentus (Argetinus x Acord II) sprong bij de vier jarigen een foutloos parcours, net zoals de vijfjarige Canatano Z (Canadian River x Caretano Z) en de Zes jarige Eyad (Diamant de semilly x Voltaire).
Bij de zevenjarigen startten we onze toppers Deister en Scendix. Beiden deden het de eerste dag ook foutloos.

De tweede dag op Gesves waren er enkel proeven voorzien voor de zes en zevenjarigen.
Eyad deed het voortreffelijk maar pakte een fout op zijn laatste hindernis.
Deister en Scendix deden het subliem, beiden deden het weer foutloos en barrage was verzekerd.
Brecht ging als eerste van start met Scendix, hij zette alles op alles om weer te winnen maar hij kreeg een fout, een verdiende vierde plaats.
Met Deister kwam Brecht als laatste binnen, 'rijden om te winnen' , dat is de ingesteldheid. Helaas kon hij de scherpe tijd niet verbeteren en eindigde als Tweede. Brecht heeft Deister slechts drie maanden onder het zadel. In gent wist hij al eens te pieken maar nu in Gesves bewees hij weer over een topper te beschikken. Dat beloofd in Lummen...

Naast de schitterende resultaten was het nog eens feest. E-pleasure (For Pleasure x Carthago) de hengst die voorgesteld werd door Willy Maton met Brecht in het zadel werd goedgekeurd voor de dekdienst. E-pleasure is een zes jarige hengst met héél veel kwaliteiten. Komt uit dezelfde moeder als Deister. Deze hengst gaat nu wat op rust en zal uitgebracht worden in de Nationale Cyclus.

Deel dit artikel :
© 2024 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten