Hunters Studfarm
  • nl
  • fr
  • en
Met dank aan: Aveve
// Scendix mist zijn debuut niet
02 Februari 2010

Scendix mist zijn debuut niet

Zaterdagavond werd de tweede mange van de hengstencompetitie 2010 verreden in Stal Hulsterlo. We waren er aanwezig met vier kwaliteitsvolle hengsten. Bij de vier jarigen gingen we van start met Hunters Argentus (Argentinus x Acord II). Hij werkte een foutloos parcours af. Sprong met veel vermogen en goede techniek. De publiekslieveling  kwam dan ook met de beker naar huis.

Brecht startte bij de zes jarigen Eyad, de zangersheide goedgekeurde hengst van Diamant de Semilly uit Myra (Voltaire x Starter). Moeder was Belgisch kampioen met Lieven Devos. De hengst was onder de indruk en Brecht had weinig controle, Eyad maakte hierdoor een fout op hindernis twee. De hengst maakte wel een héél goede indruk door zijn enorm vermogen en voorzichtigheid.

Bij de zevenjarigen mocht Brecht de kersverse BWP goedgekeurde hengst Hunters Scendix (Stakkato x Dinar) rijden. Hunters Scendix is reeds goedgekeurd voor Hannover, Zwitserland en Selle Français. Met de goedkeuring op Belgische bodem mag Scendix ook deelnemen aan de Henstencompetite 2010. Hij mist zijn debuut niet!! Met een foutloos basis parcours stootte hij door naar de barrage. In de barrage reed Brecht om de nul op het bord te houden, hij ging dan ook niet voluit, toch zette hij een scherpe tijd neer, dit leverde Scendix de 2de plaats op. Naast Scendix reed Brecht ook het klassevolle paard Deister. Zijn debuut in Mechelen was goed maar niet goed genoeg. Nu bewezen paard en ruiter dat het wel kan!! Ze kwalificeerden zich dan ook voor de barrage, goed voor een 5de plaats.

We kunnen spreken van een geslaagd weekend...

Tot binnenkort

Hunters Studfarm
 

Deel dit artikel :
© 2024 Hunters Studfarm · All rights reserved. Privacy · Designed by Pweb

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten